Programma seizoen 2015-2016

 

zaterdag 12 september 2015

 

 

Klezmer trio “Die Drei Dudelim” bestaande uit:

 

Yaron de Bok - gitaar, viool, mandoline en zang

Merlijn van Spengen - gitaar en klarinet

Marnix van der Leest - contrabas en zang

 

Voortgekomen uit het Trio "Con Fuoco", brengt het Trio "Die Drei Dudelim" (de drie Liedjeszangers) haar eigen, energierijke, maar soms ook melancholieke kijk op Klezmermuziek. Sinds de oprichting in 1994 hebben zij gaandeweg bekendheid verworven en zijn deze muzikanten graag geziene gasten geworden op concerten.

 

 

 

 

 

 trio

 

 

zaterdag 10 oktober 2015

 

Projectkoor Ventina Vocale

o.l.v. Saskia Regtering

 

Het projectkoor Ventina Vocale bestaat uit een twintigtal (“ventina”) ervaren koorzangers. Sinds de oprichting in 2010 wordt er jaarlijks een project ingestudeerd, telkens met een uitdagend en afwisselend programma. Het is een ensemble van geschoolde zangers, afkomstig uit alle delen van het land. Uitgevoerd worden de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz en de Historia de Jephte en het Magnificat van de Italiaanse componist Giacomo Carissimi.

 

 

 

 

 

 

 

 ventina

 

 

zaterdag 14  november 2015

 

Het Ensemble “Quintessens”

o.l.v. Onno van Ameijde

Quintessens bestaat uit twaalf zangstemmen, ondersteund door een instrumentaal ensemble met blokfluiten, dulciaan, strijkers, orgel en klavecimbel. Op het programma staat muziek voor Mariavespers van Claudio Monteverdi, de eerste echt grote componist uit de barok. Zij zullen echter niet zijn beroemde Mariavespers uit 1610 uit voeren, maar andere, samengesteld uit een bundel kerkmuziek van Monteverdi, die in 1650,  7 jaar na zijn dood, verscheen.

 

 

 

 

 

 

  quintessens1

 

 

zaterdag 12 december 2015

Purcell Kamerorkest Amsterdam

o.l.v. Nico Brandon

m.m.v. Marca Hanegraaff - sopraan

 

Het Purcell Kamerorkest is een ensemble van ongeveer twintig enthousiaste musici. Het werd opgericht in 1990 door Fréderique Chauvet en staat sinds 1993 onder leiding van Nico Brandon. Het repertoire bestaat voornamelijk uit barokmuziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Voor dit concert staan werken van Henry Purcell (Suite Bonduca), Mozart (Concerto voor twee violen en orkest), Händel, Ryba en Bach op het programma, waaronder aria’s uit Bachs Weihnachts Oratorium en Händels Messiah.

 

 

 

 

 

 

purcell

 

 

 

zaterdag 09 januari 2016

 

Vocaal Ensemble “Tien”

o.l.v. Felix van den Hombergh

 

Vocaal Ensemble “Tien” is een ambitieus

a capella kamerkoor bestaande uit 14 tot 16 ervaren en zang technisch geschoolde zangers. Op het programma staan weken van  Finse en Estse componisten, met religieuze muziek, volksmuziek (o.a. uit Lapland) en wereldlijke muziek van Kreek, Mäntyjärvi, Pärt, Rautavaara, Tormis, Tubin.

Het wordt een sfeervol  a cappella programma met onderhoudende, goed in het gehoor liggende muziek. 

 

 

 

 

 

10

 

       

zaterdag 13 februari 2016

 

 

Utrechts Vocaal Ensemble

o.l.v. Jeroen Spitteler

 

"Het Utrechts Vocaal Ensemble viert in 2016 dat het 70 jaar geleden werd opgericht. In de loop van de jaren is er in de programmering altijd speciale aandacht geweest voor hedendaags vocaal repertoire. Aan het begin van het jubileum jaar brengen ze dan ook een programma met koormuziek uit ‘hun’ afgelopen 70 jaar. Het resultaat is een afwisselend programma met een grote diversiteit aan stijlen en invalshoeken. Met als titel “Het UVE in retrospectief”. Daarbij, naast werken van buitenlandse meesters als Vaughan Williams, Poulenc en Sisask, speciale aandacht voor koorwerken van Nederlandse toonmeesters, zoals Louis en Jurriaan Andriessen, Daan Manneke, David Porcelijn en Hans Leenders.”

 

  

 

 

 

utrecht2

 

  

zaterdag 12 maart  2016

 

De Clarionetten Capel

o.l.v. Pieter Kramers

De twaalf leden van de Clarionetten Capel bespelen zes verschillende soorten klarinetten, van hoog (Es-klarinet) tot laag (contrabasklarinet). Omdat voor deze combinatie van instrumenten geen repertoire bestaat speelt het ensemble alleen eigen arrangementen of composities. Die zijn gebaseerd op werken uit stijlperioden van Gabriëli tot Strawinsky, en met oorspronkelijke bezettingen van blaasmuziek tot koor, van orkest tot piano solo.

In de serie in de Sionskerk speelt de Capel een arrangement van de Serenade voor blazers van Antonín Dvorak (1841-1904), oorspronkelijk voor 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 fagotten, 3 hoorns, cello en contrabas. Daarnaast worden enkele kortere stukken gekozen uit het veelzijdige repertoire.

 

 

 

 

clarionetten

 

 

zaterdag 09 april  2016

 

Jeugdstrijkorkest Cuypersensemble

o.l.v. Maurits Wijzenbeek

Dit ensemble mag zich het beste jeugdstrijkorkest van Europa noemen. Al een aantal jaren opeenvolgend zijn zij de winnaar van het Internationale Europese Jeugdorkesten concours. Gedurende vele jaren is dit jeugdorkest de “smaakmaker” van de serie concerten in de Sionskerk. Deze jonge talentvolle musici weten door hun jeugdig temperament en ongeremdheid o.l.v. Maurits Wijzenbeek elk concert weer een wervelend programma ten gehore te brengen.

 

 

 

 cuypersensemble

 

 

Aanvang 16.30 uur / Toegang vrij

Info: 06-29023009

www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl

Adres concertlocatie: Sionskerk

                                    Jacob Catslaan 73

                                    3705 BP  ZEIST

                                    Tel. 030-6955259