Programma seizoen 2014-2015

 

zaterdag 13 september 2014

 

Swynscop-Trio

Hans Rijkmans – Barokviool en barok altviool

Armen van der Linden – barokcello en cello-piccolo

Heleen van der Linden-van Dijk – klavecimbel

Het Swynscop-trio speelt muziek op barokke instrumenten. Swynscop is de naam van een 17de eeuws klavecimbel, een instrument “zo spits als de kop van een wild zwijn”. De leden van het trio kennen elkaar al vele jaren vanuit diverse ensembles en speelden in binnen- en buitenland.

Een programma met werken uit de barok van componisten uit Duitsland, Frankrijk en Italië.

 

 

 

 13sept

 

 

zaterdag 11 doktober 2014

 

Blazersensemble Septentrionides

 

o.l.v. Herman Draaisma

 

 

Dit ensemble bestaat uit acht enthousiaste musici met een gezamenlijke interesse in kamermuziek. De basisbezetting is een klassiek octet bestaande uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns. Het programma omvat composities van Poulenc, Bizet, Gounod en Dvorak.

 

 

 11oktober

 

 

 

zaterdag 08 november 2014

 

Projectkoor Ventina Vocale

 

o.l.v. Saskia Regtering

 

Het projectkoor bestaat uit een twintigtal (“ventina”) ervaren koorzangers. Sinds de oprichting in 2010 wordt er jaarlijks een project ingestudeerd, telkens met een uitdagend en afwisselend programma. Het is een ensemble van geschoolde zangers, afkomstig uit alle delen van het land. Het programma bestaat uit muziek van Italiaanse componisten uit de Renaissance en de Barok. Centraal staat het Stabat Mater van Domenico Scarlatti (1685-1757 Alle solisten komen uit de eigen gelederen en het koor wordt begeleid door Karel Demoet op klavecimbel en kistorgel.

 

 

  8november

 

 

zaterdag 13 december 2014

Het Ensemble “Quintessens”

o.l.v. Hans Noyens

Quintessens bestaat uit twaalf zangers ,2 blokfluitisten en een dulciaanspeler, 2 violisten en een cellist, een klavecinist en een organist. Zij zijn gespecialiseerd in het vertolken van oude muziek. Zij brengen een programma met vocale en instrumentale muziek. 

 

 

 quintessens

 

 

zaterdag 10 januari 2015

 

Dudok Kwartet

 

Judith van Driel         -           viool   

Marleen Wester         -           viool   

Lotte de Vries             -           altviool

David Faber               -           cello

Al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Door hun emotionele betrokkenheid bij de muziek en speelplezier op het podium weten de vier musici van het Dudokkwartet het publiek te raken. Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.

 10januari

 

       

zaterdag 14 februari 2015

 

Purcell Kamerorkest

o.l.v. Nico Brandon

Het Purcell Kamerorkest is een ensemble van ongeveer twintig enthousiaste musici. Het werd opgericht in 1990 door Fréderique Chauvet en staat sinds 1993 onder leiding van Nico Brandon. Het repertoire bestaat voornamelijk uit barokmuziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Voor dit concert in de Sionskerk staan werken van Mozart, Purcell, Féher en Händel op het programma.

  14februari

 

  

zaterdag 14 maart  2015

Dasha Beltiukova –fluit

Vital Stahievitch - piano

Pianist Vital Stahievitch en fluitiste Dasha Beltiukova zijn beiden geboren en getogen in Minsk (Belarus) en hebben van kinds af aan speciale scholen voor muziekonderwijs gevolgd. Na hun studie kwamen zij naar Nederland om hier hun Master diploma op het Conservatorium van Amsterdam te behalen. Ze treden regelmatig op in de bekende zalen in Nederland, België en Rusland en krijgen uitstekende recensies. Onlangs schitterden Dasha en Vital nog op het podium van het Concertgebouw. Het programma omvat o.a. de sonata voor fluit en piano opus 94 van Prokofiev en een Sonatina van Dvorak.

 

 

 14maart

 

 

zaterdag 11 april  2015

 

Jeugdstrijkorkest

“Het Cuypersensemble”

o.l.v. Maurits Wijzenbeek

Dit ensemble mag zich het beste jeugdstrijkorkest van Europa noemen. Al een aantal jaren opeenvolgend zijn zij de winnaar van het Internationale Europese Jeugdorkesten concours. Gedurende vele jaren is dit jeugdorkest de “smaakmaker” van de serie concerten in de Sionskerk. Deze jonge talentvolle musici weten door hun jeugdig temperament en ongeremdheid o.l.v. Maurits Wijzenbeek elk concert weer een wervelend programma ten gehore te brengen.

 

 

Neerpelt

 

 

Aanvang 16.30 uur / Toegang vrij

Info: 06-29023009

www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl

Adres concertlocatie: Sionskerk

                                    Jacob Catslaan 73

                                    3705 BP  ZEIST

                                    Tel. 030-6955259