Programma seizoen 2013-2014

 

zaterdag 14 september 2013

 

Salon ensemble Trocadero

Bestaande uit:  

Ernö Olah                             -         viool

Monique Bartels                    -         cello

Wim van Beek                     -         contrabas

Paul Prenen                          -         piano

Het Salon ensemble Trocadero is in 1977 opgericht. De leden ervan zijn gerenommeerde musici, die in Nederland een vooraanstaande plaats innemen in orkesten en conservatoria. De musici worden gedreven door een grote liefde voor het zogenaamde salonrepertoire. Zij zijn in staat de intieme sfeer weer te geven, zoals dat eind 19de, begin 20ste eeuw werd gebracht. Klassiekers in het salonrepertoire zijn Salut d’Amour van Elgar, Humoresque van Dvorak en El Relicario van Jose Padilla. En wat te denken van de tango’s, die sinds het huwelijk van onze vorst en vorstin veel terrein hebben gewonnen. Trocadero luisterde veel belangrijke, feestelijke nationale evenementen op. Zo ook deze feestelijke opening van de 25ste serie zaterdagmiddagconcerten

 

 

 

 foto voor pr

 

 

zaterdag 12 doktober 2013

 

Theo Nederpelt – piano en het

Wanderer Kwintet

Bestaande uit:

Kees Hilhorst                        -         viool

Lianne Lugtigheid               -         viool

Christine Brandenburg       -         altviool

Carla Roosenboom            -         cello

Maarten van der Schaaf   -          contrabas

Het Wanderer Kwintet bestaat uit een groep enthousiaste strijkers, die reeds meerdere malen een optreden verzorgden in deze serie in samenwerking met de Zeister pianist en componist Theo Nederpelt. Speciaal voor dit concert componeerde Theo Nederpelt een werk voor strijkkwintet met als titel “Wereld in wording”. Verder vermeldt het programma het klavierconcert in f moll van J.S. Bach, het 2de deel uit het pianoconcert nr. 21 van W.A. Mozart en het Capricio Briliante van F. Mendelssohn.

 

 

 wanderes

theo

 

 

zaterdag 09 november 2013

Ensemble – DeJongDeJong +

Bestaande uit:                                                              Lauren Armishaw            -           sopraan

Rienk de Jong                   -           countertenor

Elbert de Jong                   -           bariton

Euwe de Jong                    -           harmonium

Sybolt de Jong                  -           harmonium

De kern van het ensemble wordt gevormd door de broers Euwe en Sybolt de Jong en twee zonen van Euwe de Jong, Rienk enElbert de Jong, die momenteel ook actief zijn in het befaamde mannen-ensemble “The Gents”. Zij brengen een programma met grappige, melancholieke, nostalgische, brutale en spirituele folksongs uit Engeland, Ierland, Wales, Catalonië en Amerika. Een programma met een betoverende combinatie van harmonium en zangstemmen. Klankkroon op het ensemble is de Nieuw-Zeelandse sopraan Lauren Armishaw.

 

 

 

 

 

 

 

 dejongdejong

 

 

zaterdag 07 december 2013

Het Ensemble “Quintessens”

o.l.v. Hans Noyens

Quintessens bestaat uit twaalf zangers ,2 blokfluitisten en een dulciaanspeler, 2 violisten en een cellist, een klavecinist en een organist. Zij zijn gespecialiseerd in het vertolken van oude muziek.

Zij brengen een programma met vocale en instrumentale muziek uit Spanje. Naast een requiem voor Allerzielen klinkt muziek voor advent en kerst.

 

 

 quintessens

 

 

zaterdag 11 januari 2014

Vocaal Ensemble “TIEN”

o.l.v. JanJoost van Elburg

Vocaal Ensemble “Tien” is een ambitieus

a cappella kamerkoor bestaande uit 13 ervaren

en zang technisch geschoolde zangers. Op het programma staan de Lamentations of Jeremiah van de Engelse componist Thomas Tallis (1505-1585)Verder zingt TIEN prachtige werken van onder meer William Bird,Orlando Gibbons en Thomas Tomkins

 

 Vocaal Ensemble Tien

 

       

zaterdag 08 februari 2014


Van Lennep Kwartet

Bestaande uit:  

Peter Thoma                     -             viool

Nico Brandon                   -             viool

Jouke van der Leest         -             altviool

Gerald Kroon                    -             cello

Dit strijkkwartet bestaat uit musici die verbonden waren aan het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio Kamer Orkest. Uit hun grote passie voor het kwartetspel is het Van Lennepkwartet ontstaan. Het is vernoemd naar een Hilversummer notabele en de schrijver Jacob van Lennep, die vooral bekendheid kreeg door zijn historische romans. Het kwartet draagt hiermee een rijke naam met een grote culturele klank. Op het programma staat onder andere een strijkkwartet van Ludwig van Beethoven.

  Van Lennep Kwartet 2014

 

  

zaterdag 08 maart  2014

The Davydov-Fanning duo (USA)

Dieuwke Davydov            -   cello

Diana Fanning                   -   piano

Dit duo heeft in de Verenigde Staten en in Europa belangstelling en waardering gekregen voor hun briljante virtuositeit, muzikaal inzicht en uitnemende recensies. Naast de vele concerten in onder andere de Carnegie Recital Hall in New York, Canada en Europa wonnen zij diverse prestigieuze muziekprijzen. Het Davydov-Fanning duo beschikt over een zeer breed repertoire. Werken voor cello en piano van o.a. Bach, Schumann, Fauré, Debussy en Brahms.

 

 

 Pilarczyk 0526

 

 

zaterdag 12 april  2014

Slotconcert van de 25ste serie concerten.

Een feestelijke afsluiting met het

200ste concert door het

Jeugdstrijkorkest “Het Cuypersensemble”

o.l.v. Jouke van der Leest

Dit ensemble mag zich het beste jeugdstrijkorkest van Europa noemen. Al een aantal jaren opeenvolgend zijn zij de winnaar van het Internationale Europese Jeugdorkesten concours. Gedurende vele jaren is dit jeugdorkest de “smaakmaker” van de serie concerten in de Sionskerk. Deze jonge talentvolle musici weten door hun jeugdig temperament en ongeremdheid o.l.v. Jouke van der Leest elk concert weer een wervelend programma ten gehore te brengen

 Jeugdstrijkorkest

"HetCuypersensemble"

o.l.v. Jouke van der Leest

Neerpelt

 

 

Aanvang 16.30 uur / Toegang vrij

Info: 06-29023009

www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl

Adres concertlocatie: Sionskerk

                                    Jacob Catslaan 73

                                    3705 BP  ZEIST

                                    Tel. 030-6955259