Persbericht

persbericht

 

 

 

 

Cappella Minor zingt passiemuziek in zaterdagmiddagconcert

 

Op zaterdag 10 maart 2018 geeft het vocaal ensemble “Cappella Minor” een concert in de serie zaterdagmiddagconcerten, die gehouden worden in de Sionskerk te Zeist.

Cappella Minor is een klein ensemble dat projectmatig werkt en zich specialiseert in renaissance-polyfonie en vroege barok. Dirigent en artistiek leider is Paul de Kok. De zangers van de groep worden met zorg gekozen op hun in het ensemble voegende timbre en hun affiniteit met het specifieke repertoire. Ter wille van een transparante en expressieve toonvorming zingt het ensemble met maximaal twee tot drie zangers per stem.

 

Cappella Minor zingt een programma met als titel ‘In Passione Domini’. In dit programma klinkt een selectie uit de fameuze ‘Tenebrae Responsoriae’ van de Spanjaard Tomas Luis de Victoria, zonder twijfel de belangrijkste renaissancecomponist die Spanje heeft voortgebracht. Voor de liturgie van de Goede Week (de week voor Pasen) componeerde De Victoria achttien responsories, waarin het lijdensverhaal van Christus wordt gevolgd. Het is ondanks de eenvoudige vierstemmigheid muziek van een enorme zeggingskracht.
De responsories van De Victoria worden onderbroken door aan de passietijd gerelateerde motetten van andere renaissancecomponisten, zoals Palestrina, Lassus, Guerrero en de Nederlander Clemens non Papa.

 

Het zaterdagmiddagconcert op 10 maart 2018 in de Sionskerk te Zeist (Jacob Catslaan 73) begint om 16.30 uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang wordt gecollecteerd.