Persbericht

                         persbericht

 

 

Kurios Klarinetkwartet in zaterdagmiddagconcert

 

 

Op zaterdag 10 februari 2018 geeft het Kurios klarinet twartet een concert in de serie zaterdagmiddagconcerten

die gehouden worden in de Sionskerk te Zeist.

 

Het Kurios Klarinetkwartet wordt gevormd door:

Boukje Musch                   – 1e-en esklarinet

Peter Koetsveld               – 2e klarinet

Corien Hoepman             – 3e-en bassetklarinet

Mark Snitselaar               – basklarinet

 

Het Kurios Klarinetkwartet is een veelzijdig professioneel ensemble van uitnemende klasse. Tijdens concerten worden naast originele hedendaagse werken voor klarinetkwartet, ook bewerkingen van strijkkwartetten en andere – veelal door het kwartet zelf – vervaardigde arrangementen gespeeld. De afgelopen jaren heeft het kwartet concerten gegeven op zeer veel verschillende en bijzondere locaties, zoals onder andere de Hermitage in Amsterdam. Ook volgden internationale tournees en een televisieoptreden. Het ensemble is regelmatig live te horen op radio 4, o.a. in het programma ‘Opium op 4’.

Het thema voor het zaterdagmiddagconcert in de Sionskerk is: ‘Il Clarinetto versatile!’ Daarin neemt het Kurios Klarinetkwartet de toehoorders mee op reis door de tijd, om hen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de klarinet, over de landsgrenzen heen. Centraal in het programma staan de twee Italianen Scarlatti en Puccini. De Duitse hoogromantiek is aanwezig in de prachtige ‘Serenade’ van Stark, een van de spaarzame originele werken voor klarinetkwartet uit deze periode. Natuurlijk ook origineel werk van de Oostenrijkse componist Uhl. Ten slotte hoort u hoe de hedendaagse Franse componist Escaich omgaat met de tango: een indrukwekkend virtuoos spektakel. En, wellicht nog een verrassing tot slot?!

 

Het zaterdagmiddagconcert op 10 februari 2018 in de Sionskerk te Zeist (Jacob Catslaan 73) begint om 16.30 uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang wordt gecollecteerd.