Persbericht

persbericht

 

 

 

                 Ensemble Octagon in zaterdagmiddagconcert

 

Op zaterdag 8 december 2018 geeft het Ensemble Octagon o.l.v. Paul Valk een concert in de serie zaterdagmiddagconcerten, die gehouden worden in de Sionskerk te Zeist.

Octagon is ontstaan als octet in november 2006, ter gelegenheid van de traditionele culturele zondag in Utrecht op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Het ensemble bestaat uit actieve zangers die hun jarenlange ervaring gebundeld hebben om in kleiner verband te kunnen concerteren. Het oogmerk van Octagon is om prachtige programma´s uit te voeren en het enthousiasme voor de muziek zoveel mogelijk te delen met het publiek.

 

In het programma van Octagon staan de componisten Marc-Antoine Charpentier en Claudio Monteverdi centraal. Van Charpentier voert het ensemble de Lithanies de la Vierge uit; van Monterverdi diverse stukken, onder andere uit het achtste madrigaalboek. Het progamma is grotendeels zes- of zelfs zevenstemmig en daarom is voor dit programma Octagon uitgebreid met vier gastzangers. Medewerking wordt ook verleend door een vijftal instrumentalisten. Zij spelen op viool, fluit, cello, theorbe en orgel. Het geheel staat onder deskundige leiding van Paul Valk.

 

Het zaterdagmiddagconcert op 8 december2018 in de Sionskerk te Zeist (Jacob Catslaan 73) begint om 16.30 uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang wordt gecollecteerd.